Loading the content... Loading depends on your connection speed!

TEL. 933 192 397

12644646_1675265266081992_7948214320562347740_n

Una nova companyia teatral La Companyia Eòlia neix amb la voluntat de donar visibilitat als professionals que han estat alumnes d’interpretació de l’Escola d’Art Dramàtic Eòlia, tant si han seguit la modalitat d’estudis lliures (la primera promoció és del 2003) com si s’han format a l’Escola Superior (la primera promoció es graduarà el curs 2015/16). Tot i que la llista dels actors i actrius ex alumnes que actuen habitualment als teatres de la ciutat comença a ser llarga, considerem la creació d’una companyia pròpia com una iniciativa lògica i conseqüent per tal d’oferir un lloc de retrobament i posada en comú de les experiències que es van adquirint en la carrera professional. Es tracta d’una aposta estratègica per tal de donar valor afegit a la pròpia formació acadèmica amb un clar esperit de valor social i de creació de comunitat.

La Companyia forma part d’un projecte més ambiciós que ha de configurar Eòlia com a centre de formació, creació, producció i exhibició de les arts escèniques i que anirà prenent forma durant el segon semestre del 2015 coincidint amb la celebració del 15è aniversari . Un projecte global adreçat no només a futurs actors, directors i dramaturgs sinó també al públic a través d’una Escola de l’Espectador. Per assolir aquests objectius, Eòlia compta amb uns recursos molt apreciables com són els dramaturgs i directors teatrals que col·laboren com a professors del centreEòlia Teatre, de 100 localitats i espais de creació i d’assaig propis. Segons les característiques de cada projecte, també s’establiran acords amb diferents agents del sector tant de titularitat pública com privada per a dur a terme coproduccions i col·laboracions per a l’exhibició i la creació.

Digue’m la veritat

El primer espectacle Digue’m la veritat és el primer títol per la Cia. Eòlia, amb dramatúrgia de Pablo Ley i direcció de Josep Galindo que són els màxims impulsors de la creació de la companyia i també professors i associats d’Eòlia. Les 4 actrius i els 3 actors encarregats de la interpretació van ser seleccionats per aquest projecte a partir d’ una convocatòria de casting adreçada a 120 ex alumnes i són Tasio Acezat, Cristina Blanco, Rai Borrell, Sonia Espinosa, Eugènia Manzanares, Kathy Sey i Toni Soldevila.

El disseny de llum i la concepció sonora van a càrrec de l’Anna Espunya i d’en Javier Gamazo respectivament. De la producció executiva s’encarrega Ana Esteban.

Invasió subtil i altres contes de Pere Calders.

La segona producció de la Companyia Eòlia, amb dramatúrgia de Paco Mir i direcció de Gilbert Bosch, en aquesta ocasió va comptar amb els actors Nico Bassó, Joan Codina i Meritxell Termes, tots tres exalumnes d’Eòlia. Estrenada al gener del 2016 al Teatre Poliorama.

invasions-subtils-poliorama-ciaeolia-1024x683

 

Share
Mobile version: Enabled