Loading the content... Loading depends on your connection speed!

TEL. 933 192 397

grecerca

Segona fase grup de recerca. 2018

El Grup de Recerca d’Eòlia i+D continuarà el treball iniciat el darrer trimestre del 2017 i presentat a Espai 11 el passat gener, explorant diferents formes de participació del públic en l’acte teatral.
El grup torna a estar dirigit per l’Esther Pallejà i la Lucila Teste.

El període de recerca serà de l’abril al juliol del 2018, amb calendari a determinar.


El teatre com a camí de transformació social i personal. 2017

El Grup de Recerca d’Eòlia es nodreix de la col·laboració entre professionals i estudiants d’Eòlia Escola Superior d’Art Dramàtic i implica un procés d’investigació i creació que culmina en la mostra del material teatral generat, i compartint les hipòtesi i les conclusions de la recerca amb el públic.

D’aquesta manera proposem reflexions i experiències que completem amb l’espectador.

El Grup de Recerca del Teatre Eòlia va iniciar un nou projecte el mes d’octubre del 2017 sota la direcció d’Esther Pallejà i amb la col·laboració de la coah Lucila Teste.

El nou projecte està centrat en explorar les diferents formes de participació del públic en l’acte teatral. Un públic indispensable, en tant a públic co-protagonista de la peça.

Durant el mes de gener es faran unes mostres del treball realitzat fins ara amb un públic reduït per provar i experimentar amb les noves iniciatives del grup.


L’origen. 2015

La primera recerca es va iniciar el 2015 amb un stage del 6 al 24 de juliol en sinergia amb la Companyia Articulate Anathomy d’Irlanda.

4 intèrprets Irlandesos i 4 intèrprets Catalans. La co-direcció de Helena Walsch i Rosa Galindo. Aquesta proposta ve rebre el títol inicial de Irish Catalan Journey i ha acabat amb el títol Ashes to Roses, Donant veu al Silenci.

Es tracta d’un primer Projecte centrat en explorar com des del teatre podem afavorir l’alliberament del trauma en sistemes humans (famílies, països, societats, individus…), donant veu al silenci, mirant el que no ha estat vist o el que ha estat exclòs.

Mitjançant el treball emocional i la recepció col·lectiva de fets silenciats i en interacció amb el públic, es produeix una descàrrega emocional alliberadora que convida a recobrar el moviment de la vida que s’oposa a la immobilitat del trauma i que allibera la carrega traumàtica.

Treball d’investigació dramatúrgica, actoral i sistèmica.

Després dels assajos de juliol, es va fer una primera mostra al Teatre Eòlia.

Al Febrer de 2016 s’ha efectuat una mostra de la part Catalana després de dues setmanes d’assajos i continuació d ela recerca amb temes com el bombardeig de Gernika, les foses comuns, l’exili, els nen robats a Irlanda, les dones a les presons durant el franquisme.

Durant aquest mes de maig la companyia Irlandesa tornarà a assajar amb la participació d’algun dels intèrprets Catalans i presentar el Projecte en el marc del Congrés Freedom and Focus que tindrà lloc a Dublín al juliol de 2016.

Inspirat en la natura, la memòria històrica, la diversitat i la diferencia, Fitzmaurice Voicework, Royhart Work, ATB (Awarness Through the Body), materials artístics (músiques, textos i cançons), imatges i material audiovisual i en les aportacions professionals i personals dels intèrprets i de tot l’Equip.

 

Share
Mobile version: Enabled