Presentació temporada 17/18

El Teatre Eòlia va presentar el passat 21 de setembre la seva segona temporada sencera (i estable) mostrant que estan creixent cada dia més. La seva aposta continua sent pels creadors i intèrprets emergents i el Teatre Necessari, fent referència a tot el que té a veure amb la memòria, la identitat, els fets silenciats, les persones excloses, el teatre documental i les històries que s’han de saber.

La Mostra de creadors/intèrprets emergents enceta la temporada i comptarà amb dues obres molt properes i centrades en els sentiments humans: Un i un, no sempre són dos (del 28 de setembre a l’1 d’octubre), que parla sobre la pèrdua de la parella i com s’afronta; i Entre (del 5 al 8 d’octubre), obra que tracta de la memòria silenciada.

Seguint la temporada, trobem El CID de Pierre Corneille (del 19 al 22 d’octubre) i La casa de Bernarda Alba (del 25 al 29 d’octubre) de Federico García Lorca, dues obres contextualitzades en temps passats però que tracten temes que remouen consciènces actuals. En aquests espectacles els personatges femenins són claus, com també ho són en 90 Minutos (del 16 al 26 de novembre) amb Cristina Vallribera de protagonista, i L’esfondrament de la casa Usher (del 16 al 26 de novembre), obra creada a partir dels textos d’Edgar Allan Poe i interpretada per Núria Montes.

La programació també inclou comèdia, amb la proposta de Paco Mir que ens mostra una adaptació fidel al contingut i al llenguatge dels contes de Pere Calders amb Invasió Subtil (de l’1 al 5 de novembre). Una altra proposta la trobem amb T.I.C.S Secret Technology Improvisation Company (11 i 12 de novembre), un “arriscat” espectacle d’Improvisació teatral de la cia Discret Impro, que vol connectar públic i actors.

El Teatre Necessari és el tret característic del Teatre Eòlia i la seva temporada, de la qual formen part obres com KHÂLID. L’heroi cosmològic (del 29 de novembre al 2 de desembre), CINCO TONOS DE AZUL (del 14 al 16 de desembre), Les associades al club dels ÚTERS PENEDITS (del 8 a l’11 de març) o El rey del Gurugú (del 4 al 15 d’abril). Tots aquests són espectacles que giren al voltant de temes reals que es troben a la nostra societat i que ens toquen de ben a prop com la immigració, l’embaràs, el dol o la innocència.

Cicle #MondayMonday

El que va començar sent una sèrie de concerts de petit format inspirada en el món dels musicals i una manera diferent d’apropar-se a les peces més conegudes del gènere, s’ha fet gran. En aquesta edició va més enllà, i portarà alguns dels seus millors concerts al Teatre Poliorama sota el nom de #BigMonday.

MondayMonday està pensat per a tot tipus de públic: tant per als amants del musical, que podran viure’l d’una manera més propera i intensa, com per aquells espectadors i espectadores que es vulguin iniciar en aquest gènere tan popular des de la distància curta.

Aquest any comptarà amb Carlos Gramaje el dia 11 de desembre, Toni Vinyals el 12 de febrer i Judith Tobella el 5 de març. Un any més, aquests grans artistes estaran acompanyats pels finalistes que surtin de la Marató de SoliSteS MondayMonday.

El Teatre Eòlia acosta l’òpera a tots els públics

El cicle #ÒperaGlam reivindica la proximitat de l’òpera amb el públic i també la mirada d’un director o directora que plantejarà un joc escènic a l’espectador i, alhora, potenciarà la creativitat dels intèrprets.

Preus populars per difondre el gènere de la lírica amb artistes professionals que interpretaran peces de Verdi, Puccini o Mozart, entre molts d’altres.

I moltes més activitats!

El Teatre Eòlia vol ser un centre cultural de proximitat per la gent de Barcelona, per això participa i organitza múltiples activitats. 

Una d’elles és el Grup de recerca, una col·laboració entre professionals i estudiants d’Eòlia Escola Superior d’Art Dramàtic que implica un procés d’investigació i creació culminant en la mostra del material teatral generat, i compartint les hipòtesis i les conclusions de la recerca amb el públic. D’aquesta manera es proposen reflexions i experiències que es complementen amb l’espectador.

Una altra acció serà la que el Teatre Eòlia celebrarà el dia 3 de desembre, Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, un “Vermut sense límits”. Serà una mostra escènica de peces curtes basades en la improvisació on hi participaran integrants membres del projecte Teatre Sense Límits de l’Escola Eòlia i del Grup ACELL (Federació Catalana d’Esports per a Disminuïts Psíquics).

També, aquest any, Eòlia és l’espai escollit per programar les peces guanyadora del Festival Mostra’t, que formarà part de la programació del Teatre Eòlia de l’1 al 4 de març i, a més, el mateix teatre també mostrarà l’exposició de fotografies del projecte Ma’isha, una acció per donar cobertura al col·lectiu femení i adolescent pakistanès.

Política de Privacidad Política de Cookies Términos y Condiciones