Loading the content... Loading depends on your connection speed!

TEL. 933 192 397

Programació

cicle #MondayMonday

Balla amb mi

Toni Viñals

12 de febrer del 2018 a les 20.30h
Intèrpret: Toni Viñals
Arranjaments, direcció musical i piano: Marc Garcia-Rami
Selecció musical, dramatúrgia i direcció escènica: Xavi Casan
Moviment: Cristina Martí
Amb Raquel Jezequel, finalista Marató #MondayMonday

+cicle #MondayMonday

COMPRAR ENTRADES

Balla amb mi” és un concert teatral construït a partir de 17 cançons, un actor i un músic. El repertori inclou alguns dels noms fonamentals del teatre musical nord-americà, d’Irving Berlin a Jason Robert Brown, passant per Richard Rodgers, Stephen Sondheim o Jonathan Larson. Un repertori seleccionat per fer un recorregut cronològic (de 1928 a 2014) que permeti als espectadors fer un viatge en el temps durant l’espectacle i també un recorregut dramatúrgic i emocional que permeti als intèrprets fluir per un munt de registres i estils aparentment oposats.

 


Audicions 2018

Fer comèdia és un drama

Del 29 al 31 de gener del 2018
Direcció: David Pintó
Intèrprets: Marc Arias, Ariadna Colomer, Ana Moreno, Marc Pavón, Cristina Vallribera
Direcció musical i piano: Marc García Rami
Coach vocal: Mariona Castillo
+info
COMPRAR ENTRADES 

El punt de partida d’aquesta audició ha estat treballar la comèdia d’escenes de dramaturgs catalans (Sergi Belbel, Guillem Clua, Pep Anton Gómez i Xavi Bertran) i el drama de temes del compositor alemany Kurt Weill.

Explorar la veritat d’aquests dos llenguatges i descobrir les eines tècniques que ens ajuden a apropar-nos a l’emoció.

Com en tots els viatges, hem descobert tresors i ens hem hagut d’enfrontar a les nostres pors. Però n’hem sortit victoriosos!

 


Audicions 2018

El conte de la criada

Del 2 al 4 de febrer 2018
Direcció: Carol López.
Intèrprets: María Sela Conde, Clàudia Fernández Puigdollers, Júlia Ferré, Alexandra Flores, Paola Gómez, Meritxell Porqueras, Tama Martínez, Ainoa Santiago, Júlia Tricas.
+info
COMPRAR ENTRADES 

Espectacle de creació a partir de la novel·la de l’escriptora canadenca Margaret Artwood i la sèrie de televisió de Bruce Miller  The Handmaid’s Tale.

 


CINCO TONOS DEL COLOR AZUL.

Del 14 al 17 de desembre del 2017

Direcció: Paula Ribó

Intèrprets: Marta Aguilar i Lluna Gay

Coach corporal: Aina Torné

Producció:  Proyecto Azul y Isis López.

+INFO

COMPRAR ENTRADES

Quan mor un ésser estimat, ens convertim en Hàmsters. Iniciem una cursa a tota velocitat amb els ulls embenats sobre una roda que no sembla avançar. Segons Elisabeth Kubler-Ross, aquesta marató s’ordena emocionalment: negació, ira, depressió, negociació i finalment acceptació. Cinco tonos de azul és una anàlisi del dol que passa Anna després de la mort de la seva mare, interpretada per dues actrius en lloc d’una. Anna és un Hàmster que no deixa de pedalejar mentre el món no deixa d’engreixar els tabús que envolten el tema de la mort, però al final, encara que no ho sembli, sempre arriba la llum i la vida continua. 


Cicle #MondayMonday

Al sud del Paral·lel

Carlos Gramaje

 11 de desembre del 2017

Intèrpret: Carlos Gramaje

Sonidista: Victor Ariño

+cicle #MondayMonday

COMPRAR ENTRADES

“Al sud del Paral·lel” serveix de metàfora per sintetitzar diversos conceptes.

Per una banda és al Teatre Victòria on s’han representat la majoria dels musicals i cançons d’aquest concert. El Paral·lel ha estat sempre una línia artística amb una forta personalitat cultural i al llarg de la seva trajectòria amb Dagoll, Carlos Gramaje ha viscut una Catalunya entusiasta i reflexiva en un Paral·lel capaç d’unificar emocions d’una manera incondicional..

Aquest sentiment d’orgull i l’amor a la memòria col·lectiva, han estat la motivació principal per a realitzar aquest concert. Concert carregat d’intenses emocions rescatades des de la part més oculta de la seva ment…


#ÒperaGlam. 

Cristinas Lyrics: Amore, amour,
Liebe. Sentiments d’una dona.

12 desembre del 2017

Cristina Escolà i Cristina Fdez Igea (sopranos)
Olga Kobekina (piano)

+cicle #ÒperaGlam

COMPRAR ENTRADES

Una dita popular diu que l’amor és un episodi dins la vida dels homes i és la vida de les dones. És per això que, essent dones com som, no podíem deixar de dedicar un concert a l’amor. Sentiment que, com el desamor, ha estat font d’inspiració d’algunes de les millors obres de l’art universal. I no és per a menys, doncs, és una força poderosa que fa sorgir el millor i també el pitjor d’aquells que cauen sota el seu influx. Per amor un és capaç de dur a terme les més agosarades gestes superant-se a si mateix, fent ús de tots els encants i tècniques possibles per tal d’aconseguir l’ésser estimat. Per amor, hom és capaç d’odiar, de mentir, de perdre el seny. Per amor, hom és capaç de matar fins i tot de morir.


90 minutos.

Del 17 al 26 de novembre del 2017

Direcció: Pablo Ley i Andrea Monje

Autora: Andrea Monje

Intèrprets: Cristina Vallribera

Composició Musical: Javier Gamazo

+INFO

COMPRAR ENTRADES

Ella, com un llampec de bronze ferit, viatja a través de la tempesta en el seu propi Deméter *. Mentrestant, dibuixa dràstics comiats amb els seus pensaments. Les flamarades de vida que es poden veure a través de l’escotilla, la fan sentir minúscula, gairebé una mota de pols o un cap d’agulla, o potser res; o sigui, tot, com diria amb total soltesa qualsevol personatge, enganyosament il·lògic, d’Alícia al país de les meravelles. La lenta i perversa curvatura de la vida, definitivament, va fent-se menys flexible i més perpètua. Comprèn que només el que s’amaga és profund i veritable. D’aquí la força dels sentiments vils. Arribarà l’estiu i aconseguirà arribar al seu destí sana i estàlvia, deixant enrere aquest toc de novembre en els seus ossos o, per contra, ha de comprovar el terror del seu propi cadàver sobre el lavabo infecte del tren?
Deméter és el nom de la goleta en què viatja Dràcula fins a Anglaterra


L’ESFONDRAMENT DE LA CASA USHER.

Del 16 al 26 de novembre del 2017

A partir de l’obra d’Edgar Allan Poe

Direcció i Dramatúrgia: Pablo Ley

Espai Sonor: Javier Gamazo

Intèrpret: Núria Montes

+INFO

COMPRAR ENTRADES

L’esfondrament de la casa Usher és un dels relats més coneguts i reconeguts d’Edgar Allan Poe. La història que explica, amb una prosa d’una bellesa pròpia de la poesia, es pot enquadrar dintre del gènere de terror. És un univers ple de racons foscos, de boscos boirosos, de casalots vençuts pels anys i les esquerdes. Però és, sobretot, la història de dos germans, Roderick Usher i Lady Madeline, víctimes d’una estranya malaltia que fa que la mort sobrevoli en tot moment l’escena. La història l’explica un amic de la infància de Roderick amb qui manté llarguíssimes converses. Lady Madeline és, en el relat de Poe, un personatge fugaç com una ombra que passa en la llunyania. La proposta tracta, justament, d’explicar la mateixa història des del punt de vista de Lady Madeline. Els seus són els ulls que ens miren en la foscor i ens glacen l’ànima.  


KHÂLID. L’heroi cosmològic.

Del 29 de novembre al 3 de desembre de 2017

Un espectacle d’Helena Gràcia

Amb Aina Balasch i Adriana de Montserrat

+INFO

COMPRAR ENTRADES

En una ciutat de cendra on ha caigut la lluna, Khâlid, de 5 anys, lluita i es  baralla per no perdre la innocència.
Khâlid vol dir etern. Khâlid és el nom que li van posar poc abans de néixer, poc abans de saber que seria una nena. Les nenes no poden anar a la lluna, les nenes no poden ser astronautes.
Una nau estratosfèrica es disposa a allunyar-se de la terra. És un coet d’última generació
capaç de transportar-te direcció a la lluna, allà on s’acaba el temps i tot és possible. Allà on pots volar.
L’heroi cosmològic pilota per l’espai, pero l’espai no fa soroll,només a les pel-lícules..  


INVASIÓ SUBTIL.

Del 1 al 5 de novembre del 2017

Un espectacle de la Companyia Eòlia

Autor: Pere Calders
Dramatúrgia: Paco Mir
Direcció: Gilbert Bosch
Intèrprets: Meritxell Termes,
Joan Codina i Nico Bassó.

+INFO

COMPRAR ENTRADES

Invasió subtil són set històries i un grapat de contes brevíssims al llarg de setanta-cint minuts. Uns contes que ens parlen de la condició humana, de l’amistat, dels prejudicis, de la mort, del més enllà, de les aparences, de la família…Amb presència, fins i tot, de vampirs, alienígenes i fantasmes. La mirada que compartirem sobre la realitat quotidiana trenca tots els esquemes. Calders utilitza la sàtira, la fantasia i un humor corrosiu per descriure la incapacitat de les persones de sortir de la seva zona de confort. El ritme, la fantasia, l’humor únic i original i el ric llenguatge ens asseguren passar un bona estona i conèixer un dels contistes més brillants que ha donat la nostra literatura. 


#ÒperaGlam. 

Tres dames i un senyor enamorat

7 de novembre del 2017

Joves Talents d’Eòlia lírics i el Liceu:
Alba Martínez i Laura Gibert (sopranos)
Àngel Baile (tenor)
Laura Pérez (piano)

Jesús Fernández (direcció i dramatúrgia)

amb la col·laboració de Griselda Ramón

COMPRAR ENTRADES

Cantar, estimar, quines coses tan dolces!” Tres dames i un senyor enamorat proposa un viatge a través de les escenes més emblemàtiques del món de l’òpera per viure en primera persona totes les facetes de l’amor: l’amor propi, l’amor d’una mare, l’amor de dos amants però, sobretot, l’amor per la música.


T.I.C.S.

11 i 12 de novembre del 2017

Un espectacle de Discret Impro

Intèrprets:
Rai Borrell, Héctor Joan i
Ionai Ramírez.

Tècnic en comunicacions audiovisuals i actor:

Marcos Xalabarder

+INFO

COMPRAR ENTRADES

T.I.C.S és un “arriscat” espectacle d’improvització teatral de la cia Discret Impro. Una comèdia frenètica i innovadora que incorpora  les noves tecnologies (les TIC) com a eina de contacte entre el públic i els actors en escena. Un espectacle fresc, i irrepetible sense un guió establert, només un punt de partida: tres agents secrets , un científic i una missió per resoldre…

La Casa de Bernarda Alba.

Del 25 al 29 d’octubre del 2017

De Federico García Lorca

Direcció i adaptació: Tony Casla

Intèrprets:  Paola Gómez,  Sandra Miarnau, Ainoa Santiago, Cristina Vallribera, Clàudia Puigdollers, Júlia Ferré, Meri Anglés, Jone Arteagoitia i Ana Moreno.

Espectacle en castellà.

+INFO

COMPRAR ENTRADES

Donya Bernarda Alba es queda vídua per segona vegada. Imposa, per això, un dol de vuit anys a les seves cinc filles, durant els quals, no podran sortir de la casa.

Angustias, la més gran, té 39 anys i està promesa amb Pepe el Romano, qui desencadena passions i enveges entre les altres germanes.


El CID.

Del 19 al 22 d’octubre del 2017

Un espectacle de la cia. LaVucal (Jove Companyia de Teatre de Vers de Barcelona)

Un text de Pierre Corneille. Traducció de Josep Maria Vidal.

Direcció de Pere Sagristà.

Intèrprets: Alexandra Flores, Sergi Boix, Albert Roig, Agnès Muñoz, Enric Boada, Berta Pipó, David Aixalà, Maria Colom, Isaac Alarcón, Pol Forment, Edu Mañes, Héctor Vidondo i Pol de la Rosa.

+INFO

COMPRAR ENTRADES 

L’acció té lloc a Sevilla, al segle XI. Cal notar l’anacronisme, ja que Sevilla va estar sempre en poder dels musulmans en temps del Cid. Don Dídac i Don Gomes, comte de Gormaz, han decidit unir en matrimoni els seus fills, Roderic i Ximena. Però quan el rei tria com a preceptor del príncep a Don Dídac, el comte engeloseix i ofèn a aquest últim , bufetejant-lo. Don Dídac, massa vell per lluitar, deixa la venjança en mans del seu fill. Roderic quedarà dividit entre el seu amor per Ximena i el seu deure per venjar l’honor del seu pare.


Un i un, no sempre són dos.

Del 28 de setembre a l’1 d’octubre de 2017

Un espectacle de Minerva Prat

amb Adina Abad  i Alba Ramírez de la Cruz

+INFO

*Per reservar la teva entrada envia un mail a teatre.eolia@gmail.com

Dins d’una habitació qualsevol, d’una casa qualsevol, en un poble qualsevol, d’un país qualsevol, amb unes persones qualsevol; una noia, Ella, passa pel procés d’acceptar que la seva parella, Ell, ja no està al seu costat.

Ella, recorda, viu i reviu, tot allò que han fet, han sentit, han viscut i han patit junts com a parella. Ja no estan junts, un al costat de l’altre, però Ella encara el vol, encara el sent, encara el busca i el vol trobar.


Entre.

Del 5 al 8 d’octubre de 2017

Un espectacle de Veri de Morais i Jordi Casado

amb Aleix Peña, Neus Soler i Isadora Libertad

+INFO

*Per reservar la teva entrada envia un mail a teatre.eolia@gmail.com

 

L’Arnau, envoltat d’andròmines, sol al seu traster. Fa qüestionaris, mira fotografies, fa botar una pilota de bàsquet que ha trobat, busca i rebusca entre caixes, i no troba res. Potser és perquè el que busca ja no és al seu traster, o perquè ho ha perdut, o perquè no hi ha estat mai. Potser l’Arnau, entre qüestionaris i tests, s’ha oblidat de què fa, al traster. Potser el que ha de fer, és recordar. Recordar que una nit de St. Joan, el 54 es va aturar de cop a la seva parada, i de sobte tot va canviar.


PLANETA PÀRIA.

Del 16  al 18de juny

Un espectacle de Carla Torres

Intèrprets: Adina Abad, Núria Benedito, Núria Bonet, Júlia Calzada, Kiko Fusté, Laura Mateu, Isabelle Pasa, Dídac Rodríguez, Elena Santiago.

+ INFO
*Per reservar la teva entrada envia un mail a info1@eolia.cat

La Terra. Futur no molt llunyà. Els recursos estan arribant al seu límit. Des de fa anys es treballa en la possible evacuació a un nou planeta habitable. Però no tothom tindrà lloc en aquest nou mon… Només uns quants privilegiats saben del cert que viatjaran: Tots aquells considerats imprescindibles per a la implantació de la nova colònia. La resta hauran de competir per demostrar la importància del seu sector i de la seva funció a la societat.  Els que perdin quedaran abandonats en aquesta Terra agonitzant, que alguns han començat a anomenar Planeta Pària. Per distreure a la gent de la cruesa de la situació, s’ha decidit fer un programa de televisió a on els concursants competeixen per un lloc al èxode interplanetari. Planeta Pària és doncs, el darrer reality… La diversió està servida.


Khâlid. L’heroi cosmològic.

Del 29 de juny al 2 de juliol

Un espectacle d’Helena Gràcia

Intèrprets: Aina Balasch i Adriana de Montserrat.

+ INFO
*Per reservar la teva entrada envia un mail a info1@eolia.cat

Siria, 2017. En una ciutat de cendra on ha caigut la lluna, Khâlid, de 5 anys, lluita i es baralla per no perdre la innocència. Khâlid vol dir etern. Khâlid és el nom que li van posar poc abans de néixer, poc abans de saber que seria una nena. Les nenes no poden anar a la lluna, les nenes no poden ser astronautes. Una nau estratosfèrica es disposa a allunyar-se de la terra. És un coet d’última generació capaç de transportar-te direcció la lluna, allà on s’acaba el temps i tot és possible. Allà on pots volar. L’heroi cosmològic pilota per l’espai, però l’espai no fa soroll, només a les pel•lícules.


EL PEIX QUE SE’M MENJA LA CAMA
[A QUEIXALADES].

Del 7 al 9 de juliol

Un espectacle de Irene Camargo i Roger Gurí

Interpretació: Marta Closas
Interpretació i dansa: Nora Baylach

Creació i interpretació musical: Arnau Roura

+INFO
*Per reservar la teva entrada envia un mail a info1@eolia.cat

Ser una princesa
Una tela blanca que ens separa
Algú que em fa riure
Dins d’una peixera
I algú que em fa plorar
Una cosa que em punxa
Olor de vomitat
i un peixet
El peix que se’m menja la cama [a queixalades]


EL CLUB DE LA ESCALERA.

10 de juliol a les 20:30h

Lectura dramatitzada

AUTOR: Sergio Vila-Sanjuán.

DIRECCIÓ ESCÈNICA: Tony Casla.

REPARTIMENT: Marc Arias, Isaac Mohamed, Tama Martínez, Adrián Portillo, Héctor Vidondo y Alexandre Fons.

+INFO

*Per reservar la teva entrada envia un mail a info1@eolia.cat

ENTRADA LLIURE

Un sopar d’antics alumnes es converteix en una trampa per al assetjador i líder de l’escola, ara fa 35 anys. Voldran que vegi amb els seus ulls les conseqüències dels seus actes. És el bullying la llavor del que seran els problemes psicològics de molta gent gran? El que sembla una broma de nens pot ser un malson que t’acompanyarà tota la vida.


#MondayMonday.

Roger Berruezo

3, 22 i 23 d’abril

Dilluns i dissabte a les 20:30h

Diumenge a les 18h

Director musical i guitarra: Marc Sambola; Percusió: Berenguer Aina; Artistes convidats: MADALENA ALBERTO (22 d’abril), Miquel Tejada, Sylvia Parejo, Xavi Navarro, Aina Ros (finalista Marató Monday Monday).

+ INFO

COMPRAR ENTRADES

   

Soundtrack

Després de l’èxit de “MUSICALMENT”, Roger Berruezo torna al Teatre Eòlia per presentar-nos “SOUNDTRACK”, un concert acústic on interpretarà cançons de les bandes sonores que formen part de la memòria col·lectiva de tots. Un concert íntim per viatjar i gaudir entre amics.


#ÒperaGlam

Fatal, dona fatal (frega-recital).

28 de març a les 20:30h

Núria Dardinyà, Soprano

Manuel Ruíz, Piano

Oriol Guinart, Actor

Oriol Genís,  Direcció i dramatúrgia

Col·loqui al finalitzar la funció “La feminitat, un espai de confrontació” a càrrec d’Oriol Genís, actor i director.

+ INFO

COMPRAR ENTRADES

fatal-dpna-fatal

Els compositors d’òpera ens han subjugat  sovint  amb personatges de dones mortíferes que trenquen les convencions. Nosaltres hem volgut posar l’accent en el que tenen també d’antiheroïnes en un recital aconvencional barrejat amb textos de dones que ens ofereixen un punt de vista personal.


La Mort no truca.

Del 15 al 19 de març

Cia. El Corb

DIRECCIÓ: Victòria Boixadera

DRAMATÚRGIA: Marcel Clement

COMPOSITOR: Mateu Bauçà

+ INFO

COMPRAR ENTRADES

Cartel-La mort no truca2

L’Edgar és escriptor. Un escriptor que no escriu, que no es mou. Un artista desil·lusionat pel món que l’envolta. Un creador que no té forces ni ambició per crear. Un escriptor que no escriu, que no es mou.

Que no viu.

Incapaç de pensar en el demà. Incapaç d’entendre que el nostre temps és limitat i que, quan menys t’ho esperes, s’esgota la sorra del rellotge. La mort no truca. Es presenta sense avisar. I sega tots els demà per venir.


#MondayMonday.

Joey Bates

13 de març
+ INFO

COMPRAR ENTRADES

  joeyb 

Finding Home

On és la nostra llar? Són les parets? És la calma interior? És un país? O amb algú altre?… Hi som alguna vegada a casa? O sempre? La llar pot ser alguna o cap d’aquestes coses.
Vine i comparteix una vetllada de cançons que ens faran experimentar junts totes les possibles llars.
Considerem també altres coses que trobarem pel camí; viatjar, el temps, el nostre gos, el teatre, un romanç, altres disbarats sense sentit i una mica de Kierkegaard només per plaer.


VeusComSi

Del 10 al 12 de març
+ INFO

COMPRAR ENTRADES

  

Els Veuscomsí estan preparant nou espectacle després de l’èxit de L·L·U·M i han decidit fer una festa de final de gira.

És per això que tornen al Teatre Eòlia, on van estrenar el seu primer espectacle, per oferir-vos un concert inèdit on viatjaran amb el públic recordant els pitjors i millors moments del grup i on donaran a conèixer part del seu nou repertori, en un ambient d’allò més festiu.

Entre altres sorpreses, el concert comptarà amb tres dibuixants d’estils molts diferents que il·lustraran l’espectacle en directe: Pau Benazet, Maria de Balanzó i Àngela Amorós.

Us convidem a venir i a degustar una copa de vi o cava amb tots nosaltres!


Deixalles.

Del 1 al 5 de març

Text: Eugènia Manzanares

Direcció: Carla Torres

Ajudant de direcció: Ruth Talavera

Intèrprets: Ignasi Dalmases i Eugènia Manzanares

Escenografia: Anna Tantull

Vestuari: Zaida Crespo

Fotografia: Nicolás Jódar

Producció: La Peleona

+ INFO

COMPRAR ENTRADES

cartellprovisionaldeixalles

Futur no gaire llunyà. Una estranya atracció ha sorgit entre dues persones, aparentment, desconegudes. Ell, un jove magnat del sector tecnològic. Ella, una hostessa en un treball eventual més. La nit els ha dut fins al peculiar apartament on ella s’allotja.


Montag 451.

Del 15 al 26 de febrer.

Companyia: La niña bonita. 

Direcció: Xavi Àlvarez
Ajudant de direcció: Neus Suñé
Dramatúrgia: Dionisio Sánchez i Xavi Àlvarez
Intèrprets: Carles Arquimbau, Guillem Motos, Júlia Jové, Lluís Barrera i Anna Prats

SONY DSC

Montag 451 es basa en un gran clàssic, una obra mestre que ens parlava d’un món sense llibres. Ara, però, ja ens trobem  en el futur, i Montag, el seu protagonista és vell, un heroi del passat, un número. LLuny queda el seu treball en el temible cos de bombers. Les seves lectures furtives de llibres prohibits… Montag haurà de recompondre els fragments de tota una vida per descobrir que encara hi palpita un foc inextingible


#ÒperaGlam

Tonadillas, madrigales i peripècies.

21 de febrer

Anna Feu, soprano

Berta Brull, pianista

Oriol Genís, escena.

+ INFO

COMPRAR ENTRADES

tonadillas web

Després de tres anys Òpera de prop fa un pas més per convertir-se en el Cicle Òpera Glam. Mateixa filosofia, reivindicar la proximitat de l’òpera al públic, i nova aportació, la d’un director o directora que plantejarà un joc escènic a l’espectador i, alhora, potenciarà la creativitat dels intèrprets.

Preus populars per difondre el gènere de la lírica. Artistes professionals que, excepcionalment, estan a tocar del públic, al qual es prega que vingui mudat com en els millors coliseus operístics europeus.


La sorpresa del roscón

D’Elvira Lindo

14 de gener.

Dramatúrgia: Elvira Lindo i Paco Mir

Intèrpret: Assun Planas

Direcció : Rafael Lladó

Escenografia: Rafael Lladó

Il·luminació: Joan Borràs

Fotografia: Violeta de Lama

Producció: Malvasia Produccions

COMPRAR ENTRADES

 cartell-roscon  

La sorpresa del roscón es un monólogo tragicómico. Es la reflexión de una mujer que intenta entender en qué momento empezó a equivocarse en la vida. Corina, la protagonista de este monólogo, abandona los hábitos después de quince años de vida misionera en Guinea para casarse con un cámara de televisión. Después crea un albergue para gente sin techo y finalmente acaba intimando con un indigente borrachín, ahora reflexiona sobre su trayectoria rememorando las tres últimas navidades con su familia.

Treballem per que l’espectador trobi en aquest espai, ubicat en un antic magatzem tèxtil de l’Eixample, un lloc on teixir xarxes humanes, per implicar-se, per commoure’s i adonar-se de diverses realitats. Un espai per compartir idees, emocions i experiències que ens connecten amb nosaltres mateixos a partir del que passa en escena, aquí i ara. Únic i irrepetible.


#MondayMonday.

Arnau Tordera

16 de gener.
+ INFO

COMPRAR ENTRADES

  mondaymondayxweb 

Arnau Tordera i les dones

UN HOME, CONTRA ELS CANTS DE LES SIRENES.

Arnau Tordera dóna la mà als millors compositors de totes les èpoques del teatre cantat per parlar de les dones. L’homenatge, l’amor, la passió, l’admiració, el desamor, la diversió, la negació, la fascinació, el plaer, l’agonia i la dolçor de totes elles, s’uneixen en la veu d’aquest artista, un home, contra els cants de les sirenes. Si agafem com a vàlid allò de “darrere d’un gran home sempre hi ha una gran dona”, en aquest cas n’hi trobarem un estol.


Discordants.

Del 24 de novembre al 4 de desembre.

Companyia: RetorCia Teatre

Direcció: David Marín

Intèrprets: David Teixidó, Irene Hernández, David Marín

+ INFO

ENTRADES

discordantescat-copia

Ella té el VIH i ell no.  Discordants presenta la realitat d’una parella serodiscordant (en la qual un dels components és seropositiu i l’altre no). La trobada de dos antics companys desembocarà en una relació poc habitual, o almenys, poc visible: dos personatges que lluiten per normalitzar la seva situació en una societat que els estigmatitza.


Vermut Sense Límits.

3 de desembre.

Grup Teatre Sense Límits de Eòlia i Acell. 

 

TAQUILLA INVERSA

+INFO

cartell-vermut-sense-limits-sense-marc

El Teatre Eòlia, a més de ser espai escènic, també vol acollir i formar part d’altres activitats culturals.
El proper dissabte 3 de desembre ens acostarem a una manera diferent de fer el vermut, estretament lligada a un dels nostres principis: la inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual.
Per aprofitar que serà el dia internacional de la discapacitat, des del Teatre Eòlia, hem organitzat un Vermut Sense Límits, on degustarem el nou vermut del Celler Puig Romeu  i gaudirem de les actuacions dels actors dels grups Teatre Sense Límits d’Eòlia i Acell.


#ÒperaGlam

Rusiñol a escena. Apel·les Mestres al jardí. Música Modernista.

13 desembre

Griselda Ramón, soprano

Àlex Jordi, pianista

Jesús Fernández, escena

+ INFO

portada-rusinol-a-escena-mestres-al-jardi2

Després de tres anys Òpera de prop fa un pas més per convertir-se en el Cicle Òpera Glam. Mateixa filosofia, reivindicar la proximitat de l’òpera al públic, i nova aportació, la d’un director o directora que plantejarà un joc escènic a l’espectador i, alhora, potenciarà la creativitat dels intèrprets.

Preus populars per difondre el gènere de la lírica. Artistes professionals que, excepcionalment, estan a tocar del públic, al qual es prega que vingui mudat com en els millors coliseus operístics europeus.


#ÒperaGlam

“SEQUENZA” O la desestructuració d’una diva.

22 de novembre.

Marta Fiol, intèrpret

Joan Mª Segura, director

+ INFO

ENTRADES

cartellambtext

Marta Fiol sempre ha apostat per interpretar repertoris poc coneguts, donant sovint una dimensió escènica als seus recitals, per a emfatitzar la connexió emocional amb l’oient –espectador. En aquesta ocasió , amb “Sequenza, o la desestructuració d’una diva”, assistim a una proposta de la mà del director català Joan Mª Segura.  Hem volgut” despullar la diva” . Hem volgut viatjar cap a la seva essència, en un trajecte a través de la seva desestructuració, per trobar-nos amb allò que rau al seu origen: l’emoció, el so, la veu, la música.


Nine. Les dones de Guido Contini.

Del 20 al 30 d’octubre.

Direcció escènica: David Pintó

Direcció musical: Gustavo Llull

Intèrpret: Mariona Castillo

+ INFO

 

nine2

Mariona Castillo i David Pintó fan la seva adaptació de l’espectacle de Maury Yeston, estrenat a Broadway durant els 70 i alhora adaptació de la pel·lícula autobiogràfica de Federico Fellini 8 ½.

A través de les cançons del musical descobrirem els entrellats de la vida del cineasta. Una mirada fotogràfica de les dones que l’envolten: la dona, l’amant, la musa, la productora, les fans, les detractores, la mare i la prostituta que li va ensenyar a estimar.


Estiu.

Del 4 al 6 de novembre.

Companyia: La Fil·loxera

Autoria i direcció: Helena Tornero

Intèrprets: Iona Balcells, Lorena Hernàndez, Marina Collado

+ INFO

 

cartellestiuori

Però, ¿com saber si existeix un secret a la família? Hi ha una manera ben simple. I és fer la pregunta. A qui? És igual: tiets, ties, avis, pares, o fins i tot de vegades germans o germanes poden resultar cadascú portador d’una parcel·la d’aquest secret que us seria ben útil conèixer. I quan més gran sigui el número de persones a qui pregunteu, més grans seran les possibilitats de descobrir alguna cosa.


La Mort no truca.

Del 16 al 18 de setembre.

Direcció: Victòria Boixadera

Dramatúrgia: Marcel Clement

Compositor: Mateu Bauçà

+INFO

*Per reservar la teva entrada envia un mail a teatre.eolia@gmail.com

Cartel-La mort no truca2

L’Edgar és escriptor. Un escriptor que no escriu, que no es mou. Un artista desil·lusionat pel món que l’envolta. Un creador que no té forces ni ambició per crear. Un escriptor que no escriu, que no es mou. Que no viu. Incapaç de pensar en el demà. Incapaç d’entendre que el nostre temps és limitat i que, quan menys t’ho esperes, s’esgota la sorra del rellotge. La mort no truca. Es presenta sense avisar. I sega tots els demà per venir.


Bellesa, Bellesa

Del 22 al 25 de setembre

Cia. fac-òf

+INFO

*Per reservar la teva entrada envia un mail a teatre.eolia@gmail.com

cartell

La pressió estètica és un dels grans mals que afecta l’adolescència i la joventut de la nostra societat. Figures esveltes i perfectes (tant per a dones com per a homes) són els grans models de bellesa imposades per la publicitat i el consumisme actuals. La Companyia Fac-Òf creada al 2013 per estudiants de l’escola Eòlia vol denunciar amb un llenguatge directe i punyent aquest assetjament constant que pateix la nostra societat i en especial els joves. Com sobreviure a l’atac constant dels mitjans i a la pressió social imposada?


Mal Martínez

27 i 28 de setembre

Direcció: Miguel Casamayor i Marta Pérez.

Dramatúrgia: Marc Martínez, Miguel Casamayor i Marta Pérez. 

Interpretació: Marc Martínez

Lletra i música: Marc Martínez.

+INFO

ENTRADES

tumblr_oax3hkdbui1ubahyyo1_1280

Marc Martínez du a terme un desconcert de presentació del seu nou treball discogràfic sota el pseudònim de Mal Martínez. Un cantactor protesta absolutament des-actualitzat, on presumiblement tocarà les cançons de sempre amb l´ajuda de la seva guitarra cadete. 81 minuts del que es podria definir com comèdia piromusical o una proposta tipus paramount tragedy que uneix música i teatre a pèl. Fa quinze anys publicava el seu primer disc El bolero del Raval. Ara torna amb Amor y Hostias i un repertori en directe que ell mateix qualifica de més eclèctic i mestís, amb traços que abracen tant el punk com la rumba.


Mama.

Del 30 de setembre al 2 d’octubre.

Direcció i dramatúrgia: Sarah Lena i Laura Rossich

Intèrprets: Aridna de Vilar, Aina Balasch, Núria Mercader

+ INFO

*Per reservar la teva entrada envia un mail a teatre.eolia@gmail.com

POSTER MAMA

L’Eva ja no és una nena. S’acosta el seu aniversari: aviat farà vint-i-dos anys. Tot i així, no vol admetre que arrossega la por que la mama no li torni a explicar un conte abans d’anar a dormir. O, el que és pitjor, no tornar a dormir amb ella. Entre l’alcohol i els riures, l’Eva revela la seva por als canvis, a créixer, al càncer, a acomiadar-se, a confiar i a estimar.


Trajectes llarg per embarcacions petites.

Del 5 al 16 d’octubre.

Creació: Enric Ases

Intèrpret: Enric Ases

+ INFO

ENTRADES

enric_ases_-promo-1

Enric Ases ens proposa un mosaic de micro històries en clau tragicòmica sobre l’èpica del ridícul. Set relats a mig camí́ entre la poesia i l’humor negre, un elegant mostrari de situacions absurdes i/o patètiques extretes de la vida quotidiana.


Punt de Fuga

Del 16 al 20 de març

Punt de Fuga

La Companyia ÉsGrata

Intèrprets: Laia Alberch, Georgina Latre i Eduard Tudela

En un despatx una noia fa dos anys que dorm. Fora, la civilització és recluta del S.I.T., un programa d’ensinistrament per a ciutadans models. Ningú no en sap el perquè, ningú se’l qüestiona. Sobtadament, ella desperta.


La Maternitat d’Elna

Del 16 al 20 de març

La Maternitat d’Elna

Companyia Projecte Galilei
A partir de l’obra d’Assumpta Montellà

Dramatúrgia: Pablo Ley
Direcció: Josep Galindo
Intèrpret: Rosa Galindo
Piano: Franco Piccinno

Gener del 1939, cinc-centes mil persones fugen de la repressió franquista. Un delicat conte per adults sobre la historia de les mares d’Elna. Un cant a l’esperança, una historia real del nostre país que s’ha de saber.


Resposta a cartes impertinents

Del 26 al 28 de febrer

Resposta a cartes impertinents

Direcció: Ariadna Martí
Dramatúrgia: Marta Momblant
Intèrprets: Teresa Urroz, Cristina Serrat, Assumpció Ortet, Ariadna de Guzman i Esmeralda Elizalde.

Des de “Cartes Impertinents” de Maria Aurèlia Capmany, com ensumem el futur de la dona? Com mirem el seu passat i mosseguem el moment present?


Terror y miserias del tercer milenio

23 de febrer

Terror y miserias del tercer milenio

Cia Teatro de la Universidad de Puerto Rico (UPR) i Departament de Drama del Recinto de Río Piedras

Dramatúrgia: José Ramos Escobar
Direcció: Edgar García
Intèrprets: Gabriela Sáker, Zailyn Cuevas, Luis Ra Rivera
Tres històries desafiants basades en el clàssic de Bertolt Brecht que ens endinsen en la realitat porto-riquenya actual.
Espectacle en castellà.


laSal

Del 17 al 21 de febrer

laSal

Autora: Eva Hibernia
Direcció: Cristina Lügstenmann
Actors: Isabelle Bres, Ferran Lahoz, Joan Sureda
Una dona, Salma; un home, Àyax; un noi, Solo. Els tres es pensen, els tres s’ignoren, els tres es pateixen. Un text sobre la identitat. Uns personatges que afronten el seu present vint-i-cinc anys després dels genocidis de la Guerra dels Balcans.


Dead Line

Del 13 al 14 de febrer

Dead Line

Cia Malrayo Impro

Direcció: Joan Maria Segura
Intèrprets: Rai Borrell, Didac Flores i Jose Malaguilla
Un autor en plena crisi, un encàrrec abans de mitjanit, un mafiós en joc i una data límit que es converteix en una veritable dead line. Un espectacle que reuneix la frescor de la improvisació, el poder evocador dels musicals, i la força de la comèdia.


VeusComSí!

16 de gener

VeusComSí!

VeusComSí!

Direcció musical: Mateu Bauçà
Intèrprets: Elena Alcalde, Sergi Boix, Anita Díaz Escriche, Josep Agusí, Adriana Martínez, Laura Mateu, Maria Ramírez, Núria Rodés, Toni Sánchez, Joan Vall i Àurea Vidal.
Estrena del primer espectacle musical del grup vocal nascut a Eòlia i participant del programa televisiu “Oh Happy Day!”. Amb la llum com a fil conductor i amb músics en directe, podrem escoltar noves versions d’Amaral, The Cranberries o Blaumut i també temes del seu pas pel programa de TV3 com els de Cesc Freixas, One republic i Lady Gaga.


Ragazzo

Del 22 de desembre al 10 de gener

Ragazzo

Cia Teatre Tot Terreny

Autoria i direcció: Lali Álvarez Garriga
Intèrpret: Oriol Pla
Europa, estiu de 2001. La ciutat del Ragazzo viu la restricció de drets socials més gran que ha viscut el continent des de la segona guerra mundial arran de la cimera del G8 que s’hi està celebrant. Ragazzo, malgrat tot, viu l’estiu de la ciutat i participa al Fòrum Social Mundial on més de mig milió de persones discuteixen com seria aquest “altre món possible” que des de fa uns anys s’imagina com a alternativa a la globalització. El seu destí quedarà marcat quan prengui la decisió de restar a la Columna dels Desobedients.


Digue’m la veritat

Del 18 de novembre al 6 de desembre

Digue’m la veritat

Companyia Eòlia

Autor: Pablo Ley
Direcció: Josep Galindo
Intèrprets: Tasio Acezat, Cristina Blanco, Rai Borrell,
Sònia Espinosa, Eugènia Manzanares, Kathy Sey i Toni Soldevila A partir d’un sopar d’amics al Museu d’Arqueologia, Projecte Galilei ens planteja una reflexió sobre el món contemporani.


Share
Mobile version: Enabled